Isabel de Naverán (Getxo, 1976) investiga a la cruïlla entre l’art, la coreografia contemporània i la performance en projectes de curadoria, edició i escriptura. La preocupació pel pas i l’ús del temps subjau a les seves investigacions, centrades en la transmissió corporal i la revisió del concepte de temps històric des de pràctiques efímeres i fugitives.
Doctora en Art per la Universitat del País Basc. Forma part del grup de recerca Artea, a Madrid.
El 2010 funda, juntament amb Beatriz Cavia, Miren Jaio i Leire Vergara, Bulegoa Zenbaki Barik – Oficina d’art i coneixement a Bilbao, projecte al qual està vinculada fins al 2018. Entre 2017 i 2023 treballa com a comissària de dansa i performance al Departamento de Actividades Públicas del Museo Reina Sofía, a Madrid, tasca que compagina amb el seu període com a investigadora associada a Azkuna Zentroa, Bilbao, on desenvolupa La ola en la mente (2021-2023), una proposta centrada en l’escriptura somàtica com a forma de guarició.
El 2022 publica els seus primers llibres: Envoltura, historia y síncope (Caniche editorial) i Ritual de duelo (editorial consonni), fent una aposta forta per l’escriptura. Ritual de duelo ha estat finalista del longlist del Premi Finestres de Narrativa en castellà el 2022 i del Premi Euskadi de Literatura a la secció de novel·la en castellà 2023.